The Blog

IMOBILIARE (6)

Daca esti cumparator si nu esti inca hotarat daca o locuinta in centrul orasului este o alegere potrivita pentru tine, iata ce avantaje si dezavantaje ale locuitului in zona centrala a Bucurestiului am notat pentru a te ajuta sa iei o decizie finala cat mai corecta.

Sa incepem cu dezavantajele, pentru ca suntem siguri ca te intereseaza la fel de mult sa stii care sunt micile provocari pe care le poti intampina daca iti achizitionezi un apartament in centrul capitalei:

Dezavantajele achizitionarii unei locuinte in centrul Capitalei:

Cum orice alegere vine si cu posibile dezavantaje la pachet, atunci cand ne hotaram sa cumparam un apartament de vanzare in zona centrala a Bucurestiului trebuie sa luam in considerare ca exista si parti mai putin placute traiului aici.

  • Centrul Bucurestiului poate fi aglomerat in orele de varf

Sa locuiesti in centrul orasului vine si la pachet cu dezavantajul ca, in orele de varf ale diminetii si ale dupa amiezii, traficul poate fi aglomerat. Pentru multi dintre locuitorii Bucurestiului, zona Unirii reprezinta un punct de trecere catre alte cartiere din Bucuresti. Si in weekend bulevardele pot fi destul de aglomerate, mai ales in zilele dinaintea sarbatorilor, cand oamenii petrec timpul alaturi de cei dragi in afara orasului.

Din fericire, cu toate ca zona este intens circulata, aglomeratia din trafic se elibereaza destul de rapid datorita bulevardelor mari si spatioase. 

  • Zona centrala a Capitalei poate fi destul de populata atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii

Zona centrala a Bucurestiului reprezinta un loc de intalnire pentru foarte multi locuitori ai Bucurestiului si in acelasi timp un obiectiv de vizitat pentru turisti. De aceea, strazile pietonale sunt in miscare de dimineata pana seara. De cele mai multe ori in centru se tin diferite evenimente care umplu strazile de participanti. Anul acesta de exemplu, Maratonul din Bucuresti a avut ca punct de plecare Piata Constitutiei. Tot aici au loc concerte, evenimente culturale, parade sau petreceri. Priveste partea buna: daca esti adeptul acestor activitati, esti foarte aproape de ele. Insa acelasi lucru il putem spune si despre proteste si adunari ale oamenilor care ies in strada pentru a-si striga nemultumirea.

Avantajele achizitionarii unei locuinte in centrul Capitalei:

Este adevarat, viata in centrul Capitalei iti ofera o multime de facilitati de care nu poti beneficia in aceeasi masura in oricare zona din Bucuresti. Acces facil catre orice cartier, multe oportunitati de petrecere a timpului liber, statii de metrou mereu in apropiere si cu putin noroc, o priveliste de poveste de la balcon, direct spre maretul Palat al Parlamentului.

  • Ai acces usor si rapid catre toate zonele din Bucuresti

Stand in partea centrala a orasului, poti ajunge mult mai rapid si mult mai usor catre oricare alta zona din Bucuresti. In Piata Unirii se intersecteaza 5 dintre cele mai importante bulevarde care ofera acces catre fiecare sector din Capitala: Bulevardul Regina Maria, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Bulevardul Unirii, Bulevardul Ion Bratianu si Splaiul Independetei.

  • In centrul Capitalei, oportunitatile de petrecere a timpului liber vin sunt nelimitate

Dupa cum spuneam, in centrul Capitalei se organizeaza de regula diferite evenimente la care poti participa. Mai ales in sezonul cald, poti lua parte la activitati pe diverse tematici, de la spectacole si evenimente culturale, la evenimente sportive care incurajeaza miscarea in aer liber. Fiind la o aruncatura de bat de Tineretului, de Centru Vechi, de zonele Universitate, Cismigiu sau Victoriei, cu siguranta nu incape loc de plictiseala in timpul tau liber.

  • Majoritatea blocurilor sunt construite dupa 1980

In centrul Capitalei predomina blocurile construite dupa 1980, in special pe strazile din zona Unirii. Aici exista un numar mic de blocuri construite inainte de 1978. Avantajele apartamentelor din blocurile construite dupa 1980 nu pot fi trecute cu vederea: locuinte mai spatioase, bucatarii mai mari, apartamente cu 3 camere prevazute cu 2 bai. Tot dupa 1980, conceptul de „decomandat” a inceput sa fie din ce in ce mai introdus in compartimentarile proprietatilor.

O vizita de-o zi prin centrul Capitalei te poate face usor sa te gandesti ce mult ti-ar placea sa locuiesti aici. Constructiile au o arhitectura deosebita, bulevardele sunt mari si spatioase iar zona este aerisita, cel putin in privinta numarului de blocuri. Chiar si amenjarile stradale ofera un orizont vizual diferit. Spectacolul creat de jocul fantanilor arteziene din Unirii ofera un adevarat ospat vizual atat pentru locuitori, cat si pentru turisti.

Acestea sunt cele mai comune avantaje si dezavantaje ale traiului in centrul Bucurestiului. Sa nu uitam totusi ca totul se raporteaza la nevoile noastre. Prin urmare, ceea ce tu consideri avantaj, pentru altcineva poate fi trecut la dezavantaje.

Daca vrei sa discuti cu unul dintre consultantii nostri in imobiliare pentru achizitionarea unui apartament de vanzare in centrul Bucurestiului, ia legatura cu noi la numarul 0723095532.

Fii alaturi de noi si pe Facebook!