Analiza pret vanzare proprietati imobiliare – Calculator pret
Esti sigur ca ti-ai evaluat corect pretul proprietatii tale? Este simplu sa afli. Fie ca vrei sa vinzi sau sa inchiriezi, o analiza a pretului, inainte de promovarea acesteia, este esentiala. De ce? Te ajuta sa intelegi mai bine preturile actuale din piata imobiliara.Completezi datele urmatoare si primesti raportul pe mail. Gratuit!
Doar pentru proprietatile din Bucuresti si Ilfov.
Ce contine analiza preturilor de vanzare a proprietatilor imobiliare
Analiza de pret a unei proprietati contine:
- Datele de identificare ale apartamentului/casei de vanzare (zona, adresa)
- Caracteristicile apartamentului/casei de vanzare (suprafata, nr.camere, etaj etc.)
- Proprietatile similare din zona in care se afla apartamentul/casa ta de vanzare
- Avantajele apartamentului/casei de vanzare (renovat, mobilat si utilat etc.)
- Perioada lor de vanzare, pretul de vanzare si evolutia pretului
- Pretul de listare si marja de negociere pentru apartamentul sau casa ta de vanzare
Obiective analizei pret pentru vanzare in imobiliare
Care este volumul vanzarilor si cererea pe piata imobiliara, in zona in care se afla casa mea? De ce vreau sa imi vand apartamentul/casa?
Prima etapa in procesul de vanzare al unei proprietati este stabilirea motivelor vanzarii. Motive sunt destule, trebuie doar sa fii convins ca este cel real. Fie ca locuiesti cu chirie in Bucuresti si vrei sa ai propriul tau apartament, fie ca locuiesti intr-un apartament cu 2 camere si vrei sa te muti la unul cu 3 camere, fie ca trebuie sa iti schimbi locatia in interes de serviciu, fie ca vrei sa te muti aproape de cea mai buna scoala pentru copilul tau, fie ca vila ta este prea mare si doresti una mai mica.
Dupa stabilirea motivului vanzarii, se parcurge etapa de cercetare a pietei pentru volumul vanzarilor si cererea pe piata imobiliara, in zona din care face parte casa ta. Cu acest raport de analiza a preturilor, oferta de Andaros Imob, ai la dispozitie proprietati imobiliare din aceeasi zona cu proprietatea ta, de unde vei observa pretul/mp, marja de negociere, preturile listate si valoarea finalaza a tranzactiei.
Pretul proprietatilor imobiliare si factorii sai de influenta
Care este cel mai bun pret de vanzare pentru apartamentul meu? Care este cel mai bun pret de vanzare pentru casa mea?
Cu ajutorul analizei de pret si a consultantei noastre imobiliare afli care este pretul de promovare pentru proprietatea ta, marja de negociere si posibilul pret al tranzactiei finale. La fiecare proprietate se adauga in plus la pretul promovat sau se scade, in functie de confortul oferit de catre aceastea, zona, caracteristicile, calitatea finisajelor, avantajele sau dezavantajele.
Ce influenteaza preturile proprietatilor imobiliare? Factorii interni si Factorii externi.
Factorii interni ce pot influenta pretul de vanzare a proprietatii tale:
-Strategia de marketing – promovare imobiliara
Canalele de distributie ale proprietatii tale de vanzare conteaza. De asemenea, modul in care iti prezinti proprietatea. Sa dam un exemplu: Iti promovezi proprietatea cu cateva fotografii intunecate, neclare, fara prea multa descriere, pe portalurile imobiliare cu anunt standard. Telefonul tau suna in primele zile, este normal, doar esti pe primele pozitii fiind un anunt nou, dar dupa cateva zile telefonul nu mai suna, tu stai cu proprietatea mult timp si astepti sa vina cineva sa o cumpere. Te gandesti ca poate este pretul prea mare? Te gandesti ca poate trebuie sa il scazi? Trebuie sa te gandesti in primul rand la promovare. O agentie imobiliara stie sa iti promoveze proprietatea!
-Obiectivele de pret
Trebuie sa faci o analiza de pret inainte sa promovezi proprietatea ta sis a o scoti la vanzare. Obiectivul de pret are la baza gasirea unui echilibru intre cerere si oferta, intre cat doresti sa obti si cat poti sa primesti.
Factorii externi ce pot influenta pretul de vanzare al proprietatii tale:
-Cererea – Cate persoane vor sa locuiasca in zona in care se afla proprietatea ta de vanzare?
-Concurenta – Cate alte oferte similare sunt pe piata imobiliara? Cele mai multe preturi expuse pe piata imobiliara sunt influentate de concurenta.
-Perceptia cumparatorului – Cumparatorul decide ce constituie pentru el un avantaj din a cumpara proprietatea ta scoasa la vanzare
-Factori politici si factori economici – Acesti 2 factori pot influenta cresterea sau scaderea preturilor pe piata imobiliara.