The Blog

contract inchiriere

1. Cat este impozitul la contractul de inchiriere?

2. Cum se inregistreaza un contract de inchiriere?

3. Cum se realizeaza un contract de inchiriere?

4. Ce se intampla daca nu faci contract de inchiriere?

1. Cat este impozitul la contractul de inchiriere?

Plata impozitului pe veniturile obtinute din inchirierea proprietatii este de 10% din venitul net castigat in urma contractului de locatiune. Chiar cu cateva zile in urma am inchiriat prin contractul pe care il punem la dispozitie clientilor nostri o garsoniera pe care am avut-o la promovare in zona Berceni, la pretul de 250 de euro (vezi proprietatea pe pagina noastra de Facebook).

Cele doua parti au citit cu mare atentie clauzele contractuale si s-au pus de comun acord in privinta acestora, respectandu-si angajamentele care le revin pentru o colaborare sincera si corecta.

2. Cum se inregistreaza un contract de inchiriere?

Contractul de inchiriere se inregistreaza la unitatea fiscala de care apartine domiciliul proprietarului. Cu alte cuvinte, daca detii o proprietate in Bucuresti, iar domiciliul tau este in alt judet, te vei adresa si prezenta unitatii fiscale de care apartine orasul / localitatea din buletin.

Dupa semnarea contractului de inchiriere de catre ambele parti, in termen de 15 zile trebuie sa te prezinti la administratia fiscala.

3. Cum se realizeaza un contract de inchiriere?

Am pregatit un articol de blog in care dezbatem pe larg acest subiect si in care detaliem care sunt cele mai importante aspecte care trebuie surprinse intr-un contract de inchiriere.

Ba mai mult, ti-am lasat si un model de contract de inchiriere la sfarsitul articolului pe care il poti descarca in varianta PDF. Intra aici si citeste articolul nostru.

4. Ce se intampla daca nu faci contract de inchiriere?

Inchirierea proprietatii fara contract inregistrat la ANAF incalca prevederile legislative in vigoare, si bineinteles, vei putea fi sanctionat si tras la raspundere pentru nerespectarea obligatiunii de declarare a veniturilor obtinute din chirii.

Pe langa faptul ca risti amenda contraventionala in conditiile in care nu ai un contract inregistrat la ANAF, in cazul in care chiriasul aduce prejudicii asupra imobilului nu va putea fi tras la raspundere.

Vrei sa-ti pui proprietatea la inchiriere? Robert Dumitrescu se poate ocupa de locuinta ta. Contacteaza-ne si hai sa incepem colaborarea –> 0723095532