The Blog

Dictionar de imobiliare – cei mai utilizati termeni in anunturile imobiliare

Fie că dorești să cumperi sau să vinzi o proprietate înțelegerea termenilor de imobiliare este esențială pentru a putea naviga pe site-urile de specialitate. Pe de altă parte, un dictionar de imobiliare care ajută la înțelegerea unor termeni tehnici este necesară și în eventualitatea demarării unui proces de vânzare – cumpărare.

Află alături de noi la ce fac referire cei mai utilizați termeni care descriu un imobil. Dacă ai întrebări despre anunțurile imobiliare nu ezita să ne contactezi pe pagina de Facebook -> Click.

Dictionar de imobiliare – Definirea celor mai utilizați termeni de imobiliare

  • Compartimentare reprezintă tipul de împărțire a camerelor dintr-o locuință.
  • Compartimentare tip vagon presupune căaccesul către fiecare dintre camerele unei locuințe se face prin living. În locuințele care sunt compartimentate  tip vagon poți intra dint-o cameră în alta fără a accesa un hol.
  • Compartimentarea decomandată presupune intrarea în fiecare dintre camerele unei locuințe prin intermediul unui hol. Camerele neavând acces direct una către cealaltă.
  • Compartimentarea semidecomandată conform unui dictionar de imobiliare face referire la  locuințele în cazul cărora accesul către dormitor și baie se face prin intermediul living-ului. În cazul proprietăților  semidecomandate adesea existând un hol care facilitează intrarea în locuință și care conduce către bucătărie și living.

Află mai multe detalii despre tipurile de compartimentare! -> Click

  • Confort tipul de confort al unei locuințe este dat de compararea dintre numerele de camere și suprafața utilă a unei locuințe. Există “confort 1”, “confort 2” și  “confort 3”.

Pentru a afla ce confort are o locuința accesează următorul articol -> Click

  • Suprafața construită se referă la suprafața desfășurată totală a unei locuințe, care este alcătuită din suprafața utilizabilă și zidurile imobilului.
  • Suprafața utilă face referire la suprafața unui imobil care poate fi locuită și folosită.
  • Suprafața utilă totală se referă la suprafața utilă a unei locuințe însumată cu suprafața balconului și a unor eventuale spații de depozitare.

Contactează-ne pentru ajutor!

Chiar dacă un dictionar de imobiliare îți este folositor pentru a naviga pe site-urile de specialitate există o modalitate mai simplă prin care le poți accesa. Fie dacă îți dorești să vinzi sau să cumperi o locuință un agent imobiliar te poate ajuta și îndruma astfel încât să nu pierzi timp în cadrul acestui proces.

Echipa noastră de agenți imobiliari este alcătuită din personal calificat. Aceștia sunt instruiți prin intermediul unor mijloace formale de specializare și cursuri de specialitate. Agenții imobiliari au scopul de a te sfătui și îndruma, experiența lor profesională fiind esențială pentru a depăși orice obstacol.