Negocierea pretului tranzactiilor imobiliare
Sfaturi de cum sa duci la bun sfarsit negocierea si tranzactionarea proprietatilor. In domeniul imobiliar, negocierea pretului unei proprietati inseamna acordul comun al celor doua parti reprezentante (vanzator/cumparator, proprietar/ chirias) de stabilire al unui cost reciproc avantajos.
Negociere = Intelegere bazata pe cedari reciproce
Stabilirea pretului final se realizeaza atat in favoarea proprietarului, cat si al clientului. Intr-o tranzactie imobiliara, negocierea trebuie sa se bazeze pe principiul castig-castig.
Nu subestima pretul unei locuinte de vanzare/inchiriere, sau, din contra, nu iti supraestima proprietatea cu un cost mai ridicat decat cel raportat la beneficiile si avantajele caracteristice.
Negocierea si tranzactionarea in functie de potentialul proprietatii
Intr-o vanzare imobiliara, de exemplu, cel mai bun pret poate fi negociat in raport cu avantajele si dezavantajele spatiului. Zona unde este amplasata locuinta este un factor decisiv de stabilire al pretului.
Negociere= Argumente
Nemultumit de pretul de negociere propus? Motiveaza prin argumente valide costul final in urma negocierii si calculul tau asupra ofertei.
Poti solicita ajutorul unui consultant profesionist, care cunoaste piata imobiliara si stie exact cat sa scada sau sa creasca pretul de promovare, astfel incat costul sa fie cel corect.
Vrei sa ai motivarea reala si exacta a argumentelor unui personal imobiliar calificat, ce te vor ajuta in negocierea pretului potrivit?
- Apeleaza la agentii echipei Andaros Imobiliare, pentru suport pe tot parcursul colaborarii. Te vor indruma pentru pregatirea actelor si te vor informa si sprijini in orice situatie care necesita ajutor.
- Vanzarea propriu-zisa se oficializeaza la notariat. Mai e un singur pas pana la reusita tranzactiei imobiliare!
- Organizarea din timp faciliteaza intreg procesul, iar ca proprietar al locuintei trebuie sa te asiguri ca posezi toate actele necesare vanzarii imobilului.
Finalizarea cu succes a vanzarilor imobiliare
Documente necesare in procesul de vanzare-cumparare
- Act de proprietate – Actul de proprietate atesta dreptul vanzatorului de proprietate asupra constructiei, indiferent daca imobilul s-a obtinut in urma actului de donatie, mostenire sau vanzare-cumparare.
- Cadastru si intabulare – Cand vinzi sau cumperi o proprietate imobiliara, este obligatorie posesia actelor de cadastru si intabulare. Cadastrul identifica, masoara si inregistreaza imobilele in documentele cadastrale. Intabularea atesta existenta dreptului real al unei persoane ce a dobandit un imobil, prin inscrierea in cartea funciara.
- Certificat Energetic – In momentul semnarii contractului, proprietarul trebuie sa puna la dispozitie certificatul energetic in forma originala. Certificatul energetic atesta eficienta energetica a unei proprietati prin incadrarea in clasa energetica intocmita in urma consumului anual de energie.
- Adeverinta de la Asociatia de Proprietari – Adeverinta de la Asociatia de Proprietari dovedeste achitarea in timp util a platilor de intretinere, fara restante catre asociatie. Adeverinta se depune in original, sub semnatura administratorului si presedintelui de bloc.
- Ultimele facturi pentru utilitati ( energie electrica, gaz, apa, canalizare)
- Certificat fiscal in vederea vanzarii – Il poti obtine de la Directia de Impozite si Taxe Locale, din sectorul unde este amplasata proprietatea. Certificatul fiscal atesta indeplinirea obligatiilor de achitare ale impozitelor si taxelor.
Pregatirea actelor din timp reprezinta avantajul desfasurarii rapide a actiunii de vanzare. In cazul in care documentatia este incompleta, procesul de vanzare-cumparare nu se poate definitiva.
Doresti sa apelezi la Serviciile Andaros Imobiliare pentru completarea
documentelor lipsa? Contacteaza-ne!
- Echipa Andaros Imobiliare iti poate obtine copie conform cu originalul al actului de proprietate, de intabulare si de cadastru!
- Daca apelezi la serviciile complete prin notariat in colaborare cu Echipa Andaros Imobiliare, iti putem elibera si certificatul fiscal in vederea vanzarii.
Finalizarea cu succes a inchirierilor imobiliare
In cazul proprietatillor de inchiriat, documentatia necesara obtinerii tranzactiei este mai simplificata:
- Adresa exacta a spatiului de locuit si actele de identitate ale locatorului si locatarului, pentru trecerea informatiilor in contractul de inchiriere, semnat de ambele parti.
Echipa Andaros Imobiliare iti va pune la dispozitie propriul contract de
inchiriere al agentiei, la colaborarea cu noi!
Ai intampinat obstacole? Cauti sfatul si indicatiiile unui specialist imobiliar?
Ti s-ar putea parea un proces indelungat si dificil de finalizat, daca nu ai indrumarea unui personal specializat in domeniul imobiliar, care cunoaste fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi.
Ai suportul echipei si al agentului care se ocupa de vanzarea proprietatii tale pe toata perioada tranzactiei. Iti oferim consultanta imobiliara completa si venim in sprijinul tau cu informatii, solutii si recomandari.