The Blog

apartament la periferie bucuresti

Oare sa fie traiul in zonele periferice ale Capitalei asa cum se generalizeaza? Mai putin accesibil, dar mult mai linistit si mai aerisit fata de restul orasului?

Am vrut sa ascultam si o parere subiectiva despre cum este viata la periferia Capitalei prin ochii unui proprietar, cu bune si cu rele, cu avantaje si dezavantaje. Pentru ca asa cum am mai spus prin articolele noastre, fiecare zona vine la pachet cu partile ei bune si partile mai putin placute.

Domnul proprietar locuieste in zona Dimitrie Leonida, in Sectorul 4, in vecinatatea zonei Aparatorii Patriei, intr-un apartament de 3 camere decomandat. Primele lucruri pe care ni le-a impartasit despre viata la periferia orasului au fost legate de cat de facil este transportul in comun spre marginea Capitalei. Unul dintre aspectele care pe cei mai multi dintre noi ne intereseaza destul de mult si de care tinem cont in decizia de cumparare a locuintei.

” Eu stau destul de aproape de metrou, nu pot sa ma plang. E practic si util sa-l ai aproape, cand locuiesti in Bucuresti. Intr-adevar, autobuzele care circula prin zona sunt mai rare, dar nu ma deranjeaza neaparat. Fac in jur de 50 de minute pana la munca. Fiind la capat de linie metroul e mereu gol. Si asta-mi place. Inainte sa cumpar apartamentul am stat in Drumul Taberei. Atunci nu exista metrou, dar ma descuram foarte bine cu autobuzul. Practic, am plecat de la periferie si am venit tot la periferie, dar nu regret, chiar daca sa zicem ca as fi avut mai multe posibilitati de transport in comun spre centru „

Cat despre accesibilitatea comerciala, se pare ca cel putin din perspectiva domnului proprietar, facilitatile de la periferia orasului nu difera foarte mult de facilitatile din partea centrala sau semicentrala a orasului. Poate doar in anumite privinte.

„Depinde la ce te referi prin accesibilitate comerciala. Magazine, farmacii, supermarketuri ai la dispozitie pretutindeni. Atat eu care stau aici, cat si altcineva care sta in Dristor putem face 10 minute pana la cel mai apropiat supermarket. E acelasi lucru. In schimb, mi-ar fi placut sa am acces la mai multe restaurante in zona. Exista cateva, dar in general spre periferie locatiile sunt mai putine. Si e de inteles avand in vedere ca strazile nu sunt atat de populate. Si la comenzile online din restaurante intampin aceeasi problema. Optiunile sunt limitate, ai doar cateva restaurante la dispozitie care livreaza pana la tine. Nu stiu daca mi se pare sau nu, dar si curierii ajung mai tarziu sa livreze coletele daca stai la periferie. Sau poate e doar o frustrare de-a mea de saptamana trecuta „

Este zona periferica mai linistita decat restul orasului? Si daca da, cat de linistita? Sa ne asteptam ca o sa avem parte de linistea unei vieti rurale dupa care multi tanjim sau doar de mai putina agitatie in comparatie cu restul orasului?

” Nu am locuit pana acum intr-o zona semicentrala sau centrala, dar pot sa imi dau cu parerea ca locuitor al Bucurestiului care trece zi de zi pe Calea Victoriei ca sa ajunga la munca. Da, intr-adevar spre periferie lucrurile sunt ceva mai linistite. In sensul in care zonele periferice nu sunt atat de populate. Si nici traficul de la periferie nu-l pot compara cu traficul de pe bulevardele centrale si semicentrale. In schimb, se poate forma si spre periferie trafic si aglomeratie, pentru ca vorbim totusi de iesirea din oras. Dar oricum, daca vrei mai multa liniste si mai putina aglomeratie o casa sau un apartament la periferia orasului ti le pot aduce pe ambele”

Am observat de-a lungul timpului ca multi dintre cumparatori pun zonele periferice in capatul listei cand trebuie sa aleaga cartierul unde sa se mute. Ce-i drept, acest lucru se intampla deseori in cazul cuplurilor si a familiilor cu copii, care se orienteaza in mare parte catre centrul si partea semicentrala a Capitalei. Insa exista si multe exceptii Sunt tineri care ne contacteaza avand ca prima optiune zonele de la periferie. Bineinteles, decizia de cumparare depinde de bugetul disponibil, de preferintele si de nevoile fiecaruia.

Ti-ar placea sa locuiesti la periferia orasului? Daca da, de ce? Scrie-ne in comentarii.